Menu

Autobandenhal

Ga je binnenkort met de caravan of camper of vakantie?!

 

 

 

 

Ga je op vakantie met de caravan of camper? Check je banden!

Vertrek je binnenkort op vakantie met de caravan of camper? Dan wil je natuurlijk zorgeloos genieten van je reis. Niemand zit te wachten op pech onderweg die de vakantiepret kan bederven. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Naast een onderhoudsbeurt aan je caravan of camper, is het van cruciaal belang om de banden te controleren.

 

Controleer je banden voor een veilige reis

 

Volgens onderzoek van de BOVAG heeft maar liefst 30% van de caravans versleten banden. Dit is schokkend, want versleten banden op de weg kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren. Een klapband tijdens een mooie vakantierit wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen!

 

Tips voor het controleren van caravan- en camperbanden:

  • Profieldiepte: De wettelijke profieldiepte voor caravan- en camperbanden is 1,6mm. Autobandenhal.nl raadt aan om de banden bij een profieldiepte van 2.5mm al te vervangen.
  • Bandenspanning: Een te lage bandenspanning maakt de band gevoeliger voor beschadigingen of een klapband. Doordat de caravan of camper lang stilstaat, neemt de bandenspanning af.
  • Tip: verhoog de bandenspanning met 0,3 bar voordat je de caravan of camper in de stalling zet!
  • Slijtage en beschadiging: Een caravan of camper staat over het algemeen meer stil dan dat hij rijdt. Doordat de banden langdurig stilstaan en het volle gewicht van het voertuig dragen, is er kans op zwakke plekken of droogtescheurtjes in de band.
  • Leeftijd: Caravan- en camperbanden die ouder zijn dan 6 jaar hebben een verhoogd risico op een klapband. Veroudering van de banden is de grootste risicofactor, zelfs tijdens de winterstalling.De leeftijd van een band kun je zien aan de DOT-code op de zijkant van de band.

Autobandenhal.nl: jouw bandenspecialist voor caravans en campers

Ben je van plan om je caravan- of camperbanden te vervangen? Bij Autobandenhal.nl vind je een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige caravan- en camperbanden van topmerken. We adviseren je graag over de juiste banden voor jouw voertuig en rijstijl. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Met de juiste banden onder je caravan of camper ben je optimaal voorbereid op een veilige en zorgeloze vakantie!

 

 


Bron: Autobandenhal