Menu

Autobandenhal

Tony Vijfschaft wint ten overstaan van duizenden fans op Assen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Assen –  Op zijn het TT-circuit van Assen heeft Tony Vijfschaft een prachtige zege behaald in de Supercar Challenge. Vele duizenden auto- en motorsportfans waren naar het Drentse circuit afgekomen en zagen daar hoe de sympathieke rijder de strijd aanging in het ijzersterke GT- en toerwagenkampioenschap. Met de winst op kroon op zijn werk.

De Jacks Racing Day op het TT-circuit van Assen is een fenomeen, waar veel fans komen genieten van al het moois dat de auto- en motorsport heeft te bieden. Een ideaal evenement voor Tony om zijn raceoverall aan te trekken. Dat de rijder het allerminst verleerd is, werd wel duidelijk tijdens de kwalificatie. Hij kon voorin meedraaien met de snelsten in zijn klasse en reed naar een vierde tijd.

De eerste wedstrijd van het weekend was zeer chaotisch. Bij de start kon Tony uit de ellende blijven, waar concurrenten in de rondte gingen. Met de Cupra TCR had hij de snelheid, maar sommige concurrenten gingen tot op het randje en er misschien zelfs over om de plek te verdedigen. Niet de race waar Tony zo naar had uitgekeken. “Een chaotische race, waarbij ik ook nog wat tikjes kreeg. Zo hoor je niet te racen,” zei Tony met enige teleurstelling over het wedstrijdverloop.

Zondag toen de tribunes langs het TT-circuit goed vol zaten kon Tony de nare smaak van zondag snel wegspoelen. Hij kwam goed uit de startblokken en stoomde door naar de tweede stek. De concurrent voor hem verdedigde zijn plek stevig, maar Tony waagde het er op en dook in het gat en stoomde naar de leiding. Hij moest binnenkomen voor de verplichte pitstop. Na de pitstop lag hij tot zijn eigen verbazing aan de leiding. Met de concurrentie op zijn hielen ging hij er goed voor zitten en wist een gaatje te slaan. Deze was groot genoeg om de zege te pakken bij zijn rentree in de klasse.

“Een geweldig resultaat tijdens dit mooie evenement,” vertelde de rijder na afloop. “Dit had ik toch niet verwacht en eenvoudig was het niet. Vandaag moest ik goed aan de bak en moest na de race even afkoelen. Gelukkig kon ik dat met het champagne op het podium! Een overwinning smaakt naar meer. “

Uitslag(top 6) zaterdag 12 augustus, Jack’s Racing Day:

1. Tappel / Wisselink, 2. Van den Berg / Van den Berg, 3. De Beus / Schouten,
4. Tony Vijfschaft, 5. Dennis en Steff de Borst, 6. De Kimpe / De Wilde

Uitslag (top 6) zondag 13 augustus, Jack’s Racing Day:

  1. Tony Vijfschaft, 2. Van den Berg / Van den Berg, 3. De Kimpe / De Wilde,
    4. De Beus / Schouten, 5. Dennis en Steff de Borst6. De Wit / Schoonhoven                                                                                                  

Bron: Autobandenhal / Autosport.nu