Menu

Autobandenhal

De nieuwe Bridgestone Turanza 6 is ontworpen met een focus op duurzaamheid en actieradius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de Bridgestone Turanza 6 als opvolger van de geliefde Turanza 5 belooft Bridgestone een band van nog hogere kwaliteit. Deze premium band biedt een verbeterd weggedrag en meer tractie op nat wegdek, wat resulteert in betere prestaties en veiligheid. De Turanza 6 richt zich vooral op duurzaamheid en actieradius, waardoor zowel conventionele voertuigen als elektrisch aangedreven auto's kunnen profiteren van zijn voordelen.

De band maakt gebruik van nieuwe technologieën en inzichten op het gebied van rubbersamenstelling en toepassingen. Een nieuwe mix van vulstoffen en polymeren zorgt voor een hogere waterafvoer, wat de prestaties op nat wegdek aanzienlijk verbetert. Bovendien maakt de hogere weerstand tegen chemische reacties de band steviger en zorgt het voor een betere spreiding van de vulstoffen.

De Bridgestone Turanza 6 is uitgerust met 3D Wasbordlamellen, die een betere drukverdeling bieden en daardoor meer kilometers mogelijk maken. Deze lamellen grijpen in elkaar, waardoor het loopvlak op het wegdek stijver en slipbestendiger is dan bij zijn voorganger. Daarnaast zijn de innoverende schoudernokken ontworpen voor een vlottere waterafvoer, wat de grip op nat wegdek verbetert en het risico op aquaplaning vermindert.

Om de duurzaamheid te bevorderen, zijn de karkas- en loopvlaklagen dunner gemaakt, wat resulteert in een lager bandengewicht en minder energieverlies. Dit leidt tot een lagere rolweerstand, waardoor je met de Turanza 6 meer kilometers kunt afleggen met minder brandstof of energie.

De Bridgestone Turanza 6 zal vanaf januari 2023 verkrijgbaar zijn in een breed scala van 136 maten, variërend van 16" tot 22". Houd er rekening mee dat de 16” maten pas in 2024 beschikbaar zullen zijn. Met zijn geavanceerde technologieën en focus op duurzaamheid, zal de Turanza 6 een uitstekende keuze zijn voor zowel het huidige wagenpark als de groeiende elektrische voertuigenmarkt.  

 

  


Bron: Autobandenhal