Menu

Autobandenhal

Tony Vijfschaft pakt dubbele zege tijdens de Jacks Racing Days 2022

Tony Vijfschaft pakt dubbele zege op Assen tijdens rentree in de Supercar Challenge

Assen – Tony Vijfschaft heeft tijdens de Jacks Racing Day op het TT circuit van Assen zijn rentree gemaakt in de Supercar Challenge. Met de Cupra TCR kon hij meedoen met de snelste mannen van de klasse en wist zijn rentree zelfs luister bij te zetten door op zaterdag een prachtige overwinning te pakken en dit op zondag te herhalen. Zeker met het massaal toegestroomde publiek was het hiermee een geweldig weekend voor de hem.

In de afgelopen jaren heeft Tony praktisch geen meter gereden met de snelle Cupra TCR. Toch was de sympathieke rijder verre van roestig en kon direct zijn draai vinden op het TT circuit. In de kwalificatie was hij ruim sneller dan dat hij ooit over het Drentse circuit van te gaan. “Het tempo had ik direct te pakken. De afgelopen jaren veel in de sim gezeten en de Cupra heeft een nieuwe versnellingsbak. Toch is het mooi dat ik direct het tempo kan rijden van de mannen vooraan in de Supercar Challenge,” verklaarde hij na de kwalificatie.

Zaterdagmiddag begon Vijfschaft aan zijn eerste race in jaren. Met de Cupra kwam hij perfect uit de startblokken en er ontstond een prachtige kopgroep. De top 5 reed binnen twee seconden van elkaar. “Ik was wel sneller, maar er naast zetten doen niet zomaar. Ook wilde ik geen risico lopen op schade. Het was genieten om zo in de kopgroep te rijden,” verklaarde Tony. Na de pitstops kwam hij aan de leiding en kreeg de Hyundai van kampioenschapsleiders De Borst en Gräper op zijn staart. De Koreaanse machine is gewoon net een tandje sneller, waardoor Vijfschaft zijn plek moest opgeven. Alleen kreeg de concurrentie een tijdstraf vanwege een aanrijding en zo promoveerde hij naar de winst. “Geweldig om zo je rentree te kunnen vieren. Makkelijk was het niet, want ik kreeg enorm veel last van onderstuur in de laatste helft van de race. Op de baan moest ik de Hyundai aan mij voorbij laten gaan en kon mijn plek niet meer verdedigen. Een podiumplek is dan natuurlijk mooi, maar een zege uiteraard nog mooier.”

Met vele duizenden fans op de tribune reed Tony Vijfschaft zijn tweede race. Vanaf de laatste plek in de klasse begon hij aan de race. Bij de start was Tony zeer scherp en wist eerst een BMW voorbij te komen, daarna ging hij voorbij aan een andere TCR. “Mijn start was voortvarend. De wagen lag perfect op de baan en ik kon zo voorbij aan andere deelnemers in de Supersport 1 divisie.” Het zou zeker niet altijd zo makkelijk zijn, want hij werd geblokkeerd door een deelnemer uit de andere klasse. Tony hoefde bij de pitstop minder lang stilstaan, waardoor hij als leider de baan op kwam. De Hyundai van de kampioenschapsleiders wisten het gat dicht te rijden, alleen door een neutralisatie kwam het niet tot een gevecht. Hiermee ging Tony voor de tweede maal in het weekend aan de haal met de winst.

“Dit is echt een gedroomde comeback naar de klasse,” verklaarde Tony. “Ik heb heerlijk gereden, prachtige gevechten gehad. Dan voor duizenden fans er met twee zeges vandoor gaan is een prachtige bekroning.”

Uitslag (top 5) zaterdag 6 augustus race 1, Jack’s Racing Day:

1. Tony Vijfschaft, 2. Dennis de Borst / Oscar Graper, 3. Jonas De Kimpe / Priscilla Speelman, 4. Remco de Beus / Bas Schouten, 5. Henk Tappel

Uitslag (top 5) zondag 7 augustus race 2, Jack’s Racing Day:

  1. Tony Vijfschaft, 2. Dennis de Borst / Oscar Graper, 3. Remco de Beus / Bas Schouten, 4. Jonas De Kimpe / Priscilla Speelman, DNS Henk Tappel

Bron: Autobandenhal / autosport.nu